din EUROPA in UK

Puteți transporta dacă:

  • a fost Microcipat- (înainte sau în aceiași zi  cu vaccinarea împotriva rabiei. NICIODATA DUPA VACCINARE! )
  • are pașaport pentru animale de companie. (vezi modelul din atașament)
  • a fost vaccinat împotriva rabiei si trecute 21 de zile de la vaccinare

Trebuie să utilizați un transportator aprobat DEFRA (SC ZOO-TAXI SRL) si sa dați un acord de autorizare (vezi modelul din atașament) . Trebuie să completați o declarație dacă nu intenționați să vindeți sau să transferați proprietatea animalului dvs. de companie. (vezi modelul din atașament) De asemenea, câinii trebuie să beneficieze de un tratament împotriva teniei. (deparazitările cu 24 ore înainte de a ieși din tara) Animalul dvs. de companie poate fi pus în carantină timp de până la 4 luni dacă nu respectați aceste reguli. Sunteți responsabil pentru orice taxe suplimentare Dacă aduceți o rasă de câine interzisă în Marea Britanie, aceasta poate fi reținut de poliție sau autoritățile locale. din UK in EUROPA

Aveți nevoie de un certificat de sănătate animală pentru câinele sau pisica dumneavoastră dacă trimiteți din Marea Britanie  într-o țară din UE. 

CLICK AICI - pentru Lista cabinetelor VET. din Marea Britanie care eliberează AHC. 

NU E NECESAR UN CERTIFICAT (AHC ) IN CAZUL IN CARE PASAPORTUL EUROPEAN CONTINE VACCINUL ANTIRABIC VALABIL !

Trebuie să utilizați un transportator aprobat DEFRA (ZooTaxi SRL) si sa dați un acord de autorizare. (aceasta se regăsește in certificatul eliberat de VET)

Trebuie să completați o declarație dacă nu intenționați să vindeți sau să transferați proprietatea animalului dvs. de companie.  (aceasta se regăsește in certificatul eliberat de VET)

Cum să obțineți un certificat de sănătate animală

Trebuie să vă duceți cu animalul de companie la veterinar pentru a obține un certificat de sănătate animală. Certificatul trebuie semnat de un "medic veterinar oficial" ( OV ). Verificați-vă că medicul veterinar poate emite certificate de sănătate animală. Dacă nu pot, cereți-le să vă ajute să găsiți un OV .

Când vă vizitați medicul veterinar, va trebui să luați o dovadă a animalului dvs. de companie:

 data microcipării si istoric de vaccinare (aceste informații de obicei se regăsesc din carnetul de sănătate)

Certificatul de sănătate animală al animalului dvs. de companie va fi valabil după data eliberării pentru: 10 zile pentru intrarea în UE si 4 luni pentru continuarea călătoriilor în UE 4 luni pentru reintrarea în Marea Britanie