conditii transport uk

Direcţie Cerințe
ANGLIA-ROMANIA

 

 1. pașaport pentru animale de companie sau un certificat de sănătate animală
 2. Vaccinul antirabic si trecute 21 de zile de la el
 3. Contract transport completatat pe pagina noastra
 4. Poza cu buletinul sau rezidenta proprietar
 5. Cerere tip care se completeaza la masina
 6. Dovada ca ulterior proprietarul recupereaza catelul/pisica (poza bilet avion sau declaratie)
ROMANIA-ANGLIA
 1. microcip
 2. Un  pașaport pentru animale de companie EUROPEAN
 3. VACCINUL ANTIRABIC SI 21 ZILE TRECUTE DE LA EL
 4. Certificat sanatate (TRACES)
 5. Solicitare si obtinere numar IPAFFS + numar GB
 6. intocmirea actelor vamale de export/import
 7. Un  tratament cu tenie  administrat cu 1 zile înainte de călătorie
 8. Contract transport completat pe pagina noastra

Începând cu 1 ianuarie 2021, Marea Britanie este clasificată ca țară terță listată în partea 2 în conformitate cu schema UE de călătorie pentru animale de companie. Aceasta înseamnă că dacă animalul dvs. de companie are un pașaport UE pentru animale de companie, eliberat în Marea Britanie, acesta nu va mai fi valabil pentru călătoriile în UE și vi se va solicita să obțineți un certificat de sănătate animală (AHC).  Cu toate acestea, dacă animalul dvs. de companie are un pașaport UE pentru animale de companie, eliberat în Marea Britanie înainte de 1 ianuarie 2021, acestea vor fi acceptate pentru intrarea  în Marea Britanie . Pentru animalele care sunt pregătite într-o țară din UE, ar trebui să obțineți pașaportul UE pentru animale de companie.Dacă vă pregătiți animalul într-o țară terță sau teritoriu care nu este inclus în listă sau nelistată în UE, va trebui să obțineți un certificat oficial de sănătate veterinară (AHC).

Vaccinarea împotriva rabiei

Animalul dvs. de companie (care trebuie să aibă cel puțin 12 săptămâni la momentul vaccinării) trebuie vaccinat împotriva rabiei. Nu există nicio scutire de la această cerință.Numele și producătorul vaccinului, precum și vaccinarea valabilă de la și datele de expirare trebuie înregistrate în documentul animalului de companie de către un veterinar înregistrat (semnătura și ștampila sunt obligatorii).Nu există nicio scutire de la această cerință. Dacă călătoriți din UE și din țări din afara UE, durata perioadei de așteptare înainte de intrarea în Marea Britanie este de 21 de zile după data vaccinării (data vaccinării contează ca ziua 0). Nu este necesară o perioadă de așteptare pentru intrările ulterioare în Marea Britanie, cu condiția ca rapper-urile rabiei să fie actualizate și înregistrate în documentația oficială a animalului de companie. Dacă vaccinarea se face în două părți, așteptarea de 21 de zile va fi de la data celei de-a doua vaccinări.Călătoria către / din UE trebuie să aibă loc în limita valabilității actuale de vaccinare.Când veterinarul completează documentele oficiale de călătorie ale animalului dvs. de companie, asigurați-vă că data implantării sau data citirii microcipului este aceeași dată cu vaccinarea antirabică sau înainte.

Tratamentul teniei (numai câini) mai exact antideparazitarea

Câinele dvs. trebuie tratat împotriva teniei înainte de a călători în Marea Britanie.Tratamentul trebuie administrat de un veterinar cu cel puțin 24 de ore (1 zi) si nu mai mult de 120 ore (5 zile) înainte de ora programată de sosire a câinelui în Marea Britanie. Data și ora tratamentului trebuie înregistrate de veterinar în documentația animalului de companie.Vă rugăm să rețineți dacă tratamentul cu tenie nu este administrat la timp sau documentat corect de către un veterinar, va duce la refuzarea călătoriei pentru animalul de companie.Tratamentul cu vierme trebuie: Fii administrat de un veterinar.Trebuie să conțină Praziquantel pentru a fi eficient împotriva teniei Echinococcus

Următoarele produse: Stronghold, Advocate, Frontline sau Frontline Combo, Nexgard sau Nexgard Spectra nu vor fi acceptate și vor duce la refuzarea călătoriei animalului.